Πρόταγμα (περιοδικό)

Περιοδική έκδοση για την αυτονομία και την άμεση δημοκρατία. Εκδίδεται από την Πολιτική Ομάδα για την Αυτονομία.

Μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε τα τεύχη, πατώντας στις φωτογραφίες των εξωφύλλων.

τεύχος 12, Οκτώβριος 2021

12ceb5cebecf89cf86

Editorial (Επιτελικά έργα και ημέρες – Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά;) · Πολιτική Ομάδα για την Αυτονομία Αλλάζει όντως ο κορωνοϊός τις σύγχρονες κοινωνίες; · Ζαν-Φρανσουά Γκεγκάν Αν δεν αλλάξουμε τρόπο ζωής, θ’ αντιμετωπίσουμε τέρατα πολύ πιο επικίνδυνα από τον κορωνοϊό · Ολιβιέ Γκοσλάν, Ζαν-Κλωντ Ραμπιέ Η επιστήμη και η έρευνα σήμερα · Πολιτική Ομάδα για την Αυτονομία «Dior celebrates Greece». Περί πατριωτισμού, εθνικισμού και «εθνομηδενισμού» · Νίκος Μάλλιαρης Ο Τζίμης Πανούσης κι ο υπαρκτός σουρεαλισμός (β’ μέρος) · Ζεινέπ Τουφέκτσι Γιατί τα κοινωνικά δίκτυα μας οδήγησαν απο την Πλατεία Ταχρίρ στον Ντόναλντ Τραμπ · Καμίλ Πάλια Αναταραχή φεμινισμού · Έλεν Πλάκροουζ Γιατί δεν με θεωρώ πια φεμινίστρια · Ντέιβιντ Φέις Το κίνημα #metoo και ο πανικός των Millenials απέναντι στο σεξ · Λετισιά Στος-Μπονάρ Οι ανισότητες εις βάρος των ανδρών αποσιωπώνται!

τεύχος 11, Νοέμβριος 2018

Protagma#11_εξω

Editorial (Το Μακεδονικό και οι «φιλελέδες»- Το ιδεολογικό και ανθρωπολογικό αδιέξοδο του Προοδευτισμού) · Νίκος Μάλλιαρης: Ο Τζίμης Πανούσης κι ο υπαρκτός σουρεαλισμός · Άντολφ Ριντ ο νεότερος: Τουριστική ιδεολογία και πολεοδομική ανάπλαση στη Νέα Ορλεάνη · Πολιτική Ομάδα για την Αυτονομία: Μια ιστορία αποτίμηση του ελληνικού αναρχικού χώρου (μέρος α’) · Άντολφ Ριντ ο νεότερος: Μια νέα ερμηνεία της αφροαμερικανικής ιδιαιτερότητας · Νίκος Μάλλιαρης: Γνωριμία με τον Φιλίπ Μυρέ · Φρανσουά Ρικάρ: Για τον Φιλίπ Μυρέ · Μανώλης Γ. Βαρδής: Ο νέος προφητισμός

τεύχος 10, Ιούνιος 2017

Editorial (Περί του φαινομένου Τραμπ – Το έθνος κράτος στον σημερινό κόσμο- Η νεοτεχνολογία και το νεοαριστοκρατικό καθεστώς που γεννά) · Πολιτική Ομάδα για την Αυτονομία: Ενάντια στην αριστοκρατία: Σημειώσεις για το νέο κυρίαρχο αφήγημα · Κρίστοφερ Λας Χίλαρι Κλίντον, η σωτήρας των παιδιών: Γιατί οι αξίες που πρεσβεύει δε θα βοηθήσουν την οικογένεια · Τόμας Φρανκ Οι χίπστερ και οι τραπεζίτες θα πρέπει να είναι φίλοι · Νίκος Ν. Μάλλιαρης Εισαγωγή στον Χιπστερισμό. Μια ανθρωπολογική προοπτική των πρόσφατων μετασχηματισμών των δυτικών κοινωνιών (γ’ μέρος) · Δημήτρης Μαρκόπουλος Η νεοτεχνολογία και οι προεκτάσεις της · Κρίστιν Ρόουεν To smarm και η ζημιά που προκαλεί: Ένα σχόλιο πάνω στον σύγχρονο τρόπο ζωής · Ντανιέλ Μοτέ Μια σύντομη ιστορία του ελεύθερου χρόνου · Μιχάλης Θεοδοσιάδης, Σοφία Ζήση Σημειώσεις για την κοσμικότητα (laicité) · Βιβλιοκριτικές: Τζορτζ Όργουελ: ένας συντηρητικός αναρχικός απέναντι στον «εθνικισμό» των διανοούμενων

τεύχος 9, Ιούλιος 2016

Protagma#9_εξω(1)

Editorial (Eλλάδα – Δύση – Ανατολή) · Πολιτική Ομάδα για την Αυτονομία Το αγροτικό ζήτημα και οι ανθρωπολογικές διαστάσεις του στη σημερινή ιστορική συγκυρία · Δημήτρης Μαρκόπουλος Στη δίνη του περιθωρίου. Σχόλια πάνω σε ορισμένες παθογένειες του εγχώριου ελευθεριακού χώρου · Νίκος Ν. Μάλλιαρης Εισαγωγή στον Χιπστερισμό. Μια ανθρωπολογική προοπτική των πρόσφατων μετασχηματισμών των δυτικών κοινωνιών (β´μέρος) · Νίκος Κασφίκης Σημειώσεις πάνω στη σύγχρονη ευρωπαϊκή Ακροδεξιά · Φουάντ Ζακαριγιά Ο οριενταλισμός και η κρίση της σύγχρονης αραβικής κουλτούρας (β´ μέρος) · Σπύρος Απέργης Μετά την «Αραβική άνοιξη». Οι αραβικές κοινωνίες μεταξύ φατριαστικού και θεοκρατικού φαντασιακού · Βιβλιοκριτικές: Σιμόν Βέιλ: Ανάγκη για ρίζες, μια διακήρυξη καθηκόντων απέναντι στον άνθρωπο και στην κοινωνία (β´ μέρος)

τεύχος 8, Νοέμβριος 2015

8

Editorial (Η ελληνική κατάσταση – Το Ισλάμ απέναντι στη Δύση – Η ανάγκη μιας νέας πολιτιστικής δημιουργίας σε παγκόσμιο επίπεδο) Πολιτική Ομάδα για την Αυτονομία Για το μεταναστευτικό, την Ιθαγένεια και την εθνική ταυτότητα · Νίκος Ν. Μάλλιαρης Εισαγωγή στον χιπστερισμό (Μια ανθρωπολογική προοπτική των πρόσφατων μετασχηματισμών των δυτικών κοινωνιών) · Κριστόφ Γκιλουί «Ζώντας μαζί» ή χωριστά; – Η πολυπολιτισμικότητα και η ρήξη του κοινωνικού δεσμoύ · Φουάντ Ζακαριγιά Ο οριενταλισμός και η κρίση της σύγχρονης αραβικής κουλτούρας · Μαρτίν Λεϊμποβισί Βιοπολιτική και κατανόηση του ολοκληρωτισμού: Φουκώ, Αγκάμπεν, Άρεντ · Βιβλιοκριτικές: (Σιμόν Βέιλ) Ανάγκη για ρίζες, μια διακήρυξη καθηκόντων απέναντι στον άνθρωπο και στην κοινωνία. 

τεύχος 7, Οκτώβριος 2014

protagma#7-exwfyllo-2Πολιτική Ομάδα για την Αυτονομία Η γενική άνοδος της Ακροδεξιάς – Παράδοση και Πρόοδος (το ζήτημα του ξεπεράσματος των ορίων) – Νεοτεχνολογία και μαζική κουλτούρα · Δημήτρης Μαρκόπουλος Μια κριτική του φιλελεύθερου πλουραλισμού (Σκέψεις για την πολιτιστική διάσταση του αδιεξόδου των δυτικών κοινωνιών) · Νίκος Ν. Μάλλιαρης Με αφορμή τον θάνατο του Στιβ Τζομπς (β’ μέρος). Ιδέες για μια ανθρωπολογική προσέγγιση της σύγχρονης καταναλωτικής τεχνολογίας · Ζαν-Μαρκ Μaντoζιό Το τέλος του ανθρώπινου είδους; (β’ μέρος) · Νίκος Κασφίκης Φασισμός και ελληνική Ακροδεξιά: συγκλίσεις και αποκλίσεις · Βιβλιοκριτικές: Για τη θεωρία του Α. Γαβριηλίδη περί Αριστεράς και θυματικού εθνικισμού (β’ μέρος) – Για το βιβλίο του Γιάννη Χαμηλάκη, Το έθνος και τα ερειπιά του.

τεύχος 6, Δεκέμβριος 2013

protagma#6-exwfyllo-web_3

Πολιτική Ομάδα για την Αυτονομία Το «τέλος της Μεταπολίτευσης»; Μια χαρτογράφηση του πεδίου σύγκλισης μεταξύ ακροδεξιάς και φιλελευθερισμού · Κρίστοφερ Λας Η ζωή στο θεραπευτικό Κράτος · Νίκος Ν. Μάλλιαρης Με αφορμή τον θάνατο του Στιβ Τζομπς · Πάνος Πετρίδης Αποανάπτυξη! Η αναγκαιότητα ανάδυσης θετικών προταγμάτων στην Ελλάδα της κρίσης · Αργύρης Φασούλας Το σφυρί χωρίς μάστορα και ο αυλητής · Νίκος Κασφίκης Μια ανθρωπολογική ανάγνωση της τριλογίας του Μπάτμαν · Ζαν-Μαρκ Μαντοζιό Το τέλος του ανθρώπινου είδους; · Ντάνιελ Σόουρ Η Google γνωρίζει · Βιβλιοπαρουσιάσεις (Για τη θεωρία του Α. Γαβριηλίδη περί Αριστεράς και θυματικού εθνικισμού)

τεύχος 5, Δεκέμβριος 2012

protagma#5-exwfyllo

Πολιτική Ομάδα για την Αυτονομία Η άνοδος της φασιστικής ακροδεξιάς και ο δημοκρατικός αντιφασισμός ̇ Λιούις Μάμφορντ Αυταρχικές και δημοκρατικές τεχνικές ̇ Πιερ Ντιμενίλ Στοχαζόμενοι την οικονομία με τον κορνήλιο Καστοριάδη ̇ Νικόλας Γκιμπιρίτης Το φαινόμενο του λαϊκισμού ως πολιτικό φαντασιακό της νεοελληνικής κοινωνίας ̇ Πολιτική Ομάδα για την Αυτονομία Ας σας τα πρήξουμε λιγάκι παραπάνω ̇ Νίκος Ν. Μάλλιαρης Ο μη δυτικός κόσμος απέναντι στην παρακμή της Δύσης ̇ Βιβλιοκριτικές [Η πολιτική σημασία της παράδοσης, με αφορμή ένα βιβλίο της Χάνα Άρεντ]

τεύχος 4, Ιούνιος 2012

Γκι Φαρζέτ Η μάταιη αναζήτηση του Άγιου Δισκοπότηρου της Οργάνωσης · Νίκος Ν. Μάλλιαρης Ορισμένες σκέψεις για το ζήτημα της «οργάνωσης» από τη σκοπιά της άμεσης δημοκρατίας · Πολιτική Ομάδα για την Αυτονομία Για αυτόνομες και δημοκρατικές συνελεύσεις · Κριστόφ Ντεζούρ Οδύνη, εργασία, πράξη. Η κοινοτοποποίηση της κοινωνικής αδικίας · Δημήτρης Μαρκόπουλος Η θέσμιση της εργασίας στην σύγχρονη κοινωνία και οι προοπτικές μιας ριζικής κριτικής της · Πολιτική Ομάδα για την Αυτονομία Το τέλος της αφθονίας και τα πολιτικά διακυβεύματα που μας θέτει · Κωστής Τριανταφύλλου Στην πλατεία ·  Βιβλιοπαρουσιάσεις (Για τον νεοελληνικό πολιτισμό και την κρίση χρέους, Περί Διαφωτισμού και μεταμοντέρνου κομφουζιονισμού)

τεύχος 3, Δεκέμβριος 2011

Πολιτική ομάδα για την Αυτονομία Το Κίνημα των Πλατειών και οι δυσκολίες δημιουργίας ενός δημοκρατικού κινήματος · Χαράλαμπος Μαγουλάς Σύνταγμα 2011: Εντός, εκτός και επί τα αυτά · Νίκος Κασφίκης Μικρές παρεκκλίσεις στο τουριστικό τοπίο της Κέρκυρας · Πολιτική Ομάδα για την Αυτονομία · Κάτω οι γραφειοκρατίες, πάνω οι πλατείες Vol 2 · Κορνήλιος Καστοριάδης Για την άμεση δημοκρατία και την αυτονομία · Ιβάν Ίλιτς Η ανάκτηση του δικαίου · Πολιτική Ομάδα για την Αυτονομία Ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός, η κρίση χρέους και η προοπτική της Αυτόνομης κοινωνίας · Λίμπερο Ζουπιρολί Η πανεπιστημιακή φούσκα. Σύντομη κριτική του παγκόσμιου πανεπιστημιακού και σχολικού συστήματος · Νίκος Ν. Μάλλιαρης Το πρόβλημα της εκπαίδευσης και η ανθρωπολογική κρίση του καπιταλισμού · Βιβλιοπαρουσιάσεις κ.α.

τεύχος 2, Ιούνιος 2011

Πολιτική ομάδα για την Αυτονομία Η μετανάστευση, τα τείχη και τα αδιέξοδα της Δύσης · Μάρθα Νούσμπαουμ Η καθηγήτρια της παρωδίας. Η μοδάτη ηττοπάθεια της Τζούντιθ Μπάτλερ · Σπύρος Απέργης, Δημήτρης Μαρκόπουλος Όταν οι εξεγέρσεις παίζουν ντόμινο Στιβ Φρέιζερ Ευχαριστούμε Tea Party · Νίκος Ν. Μάλλιαρης Στην υπεράσπιση της πολιτικής. Μια κριτική στο σύγχρονο μηδενισμό · Φεντερίκα Τζιαρντίνι Γενεαλογίες της γυναικείας κοινωνικότητας · Ελένα Ανδρές Γρανέλ Ελεύθερες Γυναίκες (1936-1939): μια φεμινιστική ανάγνωση · Βιβλιοπαρουσιάσεις κ.α.

τεύχος 1, Δεκέμβριος 2010

Πολιτική Ομάδα για την Αυτονομία Ποιοι είμαστε και τι έχουμε να πούμε · Χάνα Άρεντ Η κρίση της εκπαίδευσης · Νίκος Ν. Μάλλιαρης Ο φόβος των «άκρων» και η αποπολιτικοποίηση της πολιτικής · Ρίτσαρντ Σένετ Η διάβρωση του χαρακτήρα: οι προσωπικές συνέπειες της εργασίας στο νέο καπιταλισμό · Δημήτρης Μαρκόπουλος Η εκπαίδευση της απάθειας · Lieux Communs Σχολείο, εκπαίδευση, αυτόνομη κοινωνία · Κωστής Τριανταφύλλου Κατάσταση · Σερζ Λατούς Μπορεί άραγε η Αριστερά να ξεφύγει από τον οικονομισμό; · Γιώργος Ν. Οικονόμου Δημοκρατία ή αντιπροσώπευση; · Αλέν Μεϊγιάρ Ε. Π. Τόμσον. Αναζητώντας έναν άλλο κοινωνικό χρόνο · Βιβλιοπαρουσιάσεις κ.α.

Σημεία πώλησης (προς το παρόν):

Αθήνα

-Βιβλιοπωλείο Πολιτεία (Ασκληπιού 3)

-Βιβλιοπωλείο Αλφειός (Χαριλάου Τρικούπη 22)

-Βιβλιοπωλείο Ναυτίλος (Χαριλάου Τρικούπη 28)

-Εναλλακτικό βιβλιοπωλείο (Θεμιστοκλέους 37, Εξάρχεια)

– Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων (Ερεσσού 35, Εξάρχεια)

-Ελεύθερος Τύπος (Βαλτετσίου 53 Εξάρχεια)

-Χώρος της Ελευθεριακής Κουλτούρας (Ερεσσού 52, Εξάρχεια)

-Βιβλιοπωλείο Κουκίδα (Τροίας 4 και Ομήρου, Νέα Σμύρνη)

Θεσσαλονίκη

-Βιβλιοπωλείο Κεντρί (Δημητρίου Γούναρη 22)

-Βιβλιοπωλείο Σαιξπηρικόν (Εθνικής Αμύνης 14)

-Βιβλιοπωλείο Ακυβέρνητες Πολιτείες (Αλεξάνδρου Σβώλου 28)

-Κοινωνικός χώρος Μικρόπολις (Βενιζέλου και Βασιλέως Ηρακλείου 18)

Τρίκαλα

-Βιβλιοπωλείο Κηρήθρες, Ασκληπιού 34

Καβάλα

-Βιβλιοπωλείο Εκλογή, Ομονοίας 133

Λάρισα

-Βιβλιοπωλείο Γνώση, Ανθιμου Γαζή 21Β

Γιάννενα

-Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Πυρσινέλλα 11

Κέρκυρα

-Cittα Futura- κινούμενο κινηματικό βιβλιοπωλείο

-Βιβιοπωλείο Πλους, Νικηφόρους Θεοτόκη 91

39 Responses to Πρόταγμα (περιοδικό)

 1. Ο/Η αισιόδοξος λέει:

  Περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία. Προς τον ριζικό, ρητό και αυτο-ανα-στοχαστικό μετασχηματισμό της φαντασιακής μας θέσμισης, λοιπόν – προς την κοινωνική επανάσταση και την δημιουργία…

  • Ο/Η an λέει:

   Ξερετε ποτε θα κυκλοφορησει το εκτο τευχος?

   • Ο/Η protagma λέει:

    Παιδιά, μπαίνουμε τυπογραφείο στο τέλος της εβδομάδας, οπότε υπολογίστε ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά κάπου. Θα ανεβάσουμε ανακοίνωση με κεντρικό ποστ, ώστε να ξέρετε πότε να κατέβετε να το ψάξετε. Είμαστε εντελώς στριμόκωλα από άποψη χρόνου κι έτσι πήγε πολύ πίσω το συγκεκριμένο τεύχος.

    Εκ της διευθύνσεως

 2. Ο/Η ------- λέει:

  Θεσσαλονίκη πού το βρίσκουμε;

  • Ο/Η protagma λέει:

   Δεν έχουμε ακόμη προλάβει να στείλουμε τεύχη εκτός Αθήνας, αφού και στην Αθήνα ακόμα η διακίνηση δεν έχει ολοκληρωθεί. Λογικά μέσα στον Ιανουάριο θα το κάνουμε. Αν θες, ωστόσο, υπάρχει και η δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής με αντικαταβολή, αρκεί να μας στείλεις ένα μήνυμα στο μέιλ μας (protagma@yahoo.gr).

   Νίκος

 3. Ο/Η Μίλτος λέει:

  Παιδιά σας εύχομαι καλό ξεκίνημα. Η ιδέες σας ειναι απαραίτητες για την αφύπνιση της κοινωνίας μας που δυστυχώς παρακμάζει όλο και περισσότερο. Ο Καπιταλισμός περνάει κρίση αλλά κοινωνικά δεν παύει να κυριαρχεί, η αριστερά είναι νεκρή και ανύμπορη να αντιδράσει. Το πρόταγμα της δημοκρατίας είναι το μόνο ικανό να μας οδηγήσει στην ατομική και κοινωνική αυτονομία. Το περιοδικό σας αποτελεί μια σοβαρή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Καλή συνέχεια

  • Ο/Η Νίκος Κασφίκης λέει:

   Η σοβαρή δουλειά που γινόταν στο Μάγμα δεν μου δίνει περιθώρια να αμφιβάλλω για το νέο σας εγχείρημα. Καλή αρχή, παιδιά.

 4. Ο/Η Πλάνητας λέει:

  Μεταμόρφωση… και ίσως αναγέννηση!
  Περιμένω με ανυπομονησία

  • Ο/Η Κώστας λέει:

   Πάντως όχι μεταμόρφωση αλα Μορέν. Ελπίζουμε σε επαναστατική αναγέννηση κατά Καστοριάδη…

 5. Ο/Η MALCOLMX λέει:

  η υπολοιπη ομαδα;;;;θανασης-γιαννης-πανπαν;

  • Ο/Η protagma λέει:

   Υπήρξε μια διάσπαση της παλιάς ομάδας(http://autonomyorbarbarism.blogspot.com/2010/09/fame-over.html). Η δική μας ομάδα προέρχεται από τη μία εκ των δύο τάσεων που είχαν προκύψει εκείνη την περίοδο στους κόλπους του Μάγματος και την ΑήΒ (δες και το κειμενάκι στο «Ποιοι είμαστε»). Τα παιδιά στα οποία αναφέρεσαι ανήκουν στην άλλη τάση και από όσο γνωρίζω δραστηριοπούνται μέσω του σάιτ http://www.arguments.gr/ .

   Νίκος

 6. Ο/Η ρωτάω λέει:

  Ποια η τιμή του περιοδικού;

  Υποθέτω πως ξεχάσατε να την αναφέρετε.

 7. Ο/Η Μίλτος λέει:

  7 euro

 8. Παράθεμα: Πρόταγμα στη Θεσσαλονίκη | Πολιτική ομάδα για την Αυτονομία

 9. Παράθεμα: Το πολιτικό πρόβλημα της αγανάκτησης | Πολιτική ομάδα για την Αυτονομία

 10. Ο/Η sotiris gizinos λέει:

  ΠΟΤΕ θα εκδοθει το δευτερο τευχος?

  • Ο/Η protagma λέει:

   Αργήσαμε να βγάλουμε το δεύτερο τεύχος και πιάνουμε τον μετεωρολογικό και όχι μόνο καύσωνα. Αλλά τα γεγονότα στις πλατείες και οι πολιτικές εξελίξεις είναι λογικό να μας απορροφούν.

   Το περιοδικό τυπώνεται αυτές τις μέρες. Υπολογίζουμε να αρχίσουμε τη διανομή στα βιβλιοπωλεία το επόμενο σαββατοκύριακο ή τη Δευτέρα.

   Μήτσος

 11. Παράθεμα: Πρόταγμα, τεύχος 2ο | Πολιτική ομάδα για την Αυτονομία

 12. Παράθεμα: Πρόταγμα 2 στη Θεσσαλονίκη | Πολιτική ομάδα για την Αυτονομία

 13. Ο/Η one λέει:

  το τωρινό του μαιου τι γίνετε?ρώτησα σε ελευθερο τύπο πριν 4 μέρες περίπου και δεν είχε κατι

  • Ο/Η protagma λέει:

   Το τέταρτο τεύχος καλοψήνεται σιγά σιγά. Για διάφορους λόγους το αργήσαμε λιγάκι. θα βγει τον Ιούνιο. Δεν μπορώ να δώσω προς το παρόν περισσότερα στοιχεία. Πάντως την ιστορική εκείνη ημέρα, θα ανεβάσουμε σχετικό post.

   Μήτσος.

 14. Παράθεμα: Διαθέσιμα τα ηλεκτρονικά αρχεία του Προτάγματος και του Μάγματος | Πολιτική ομάδα για την Αυτονομία

 15. Παράθεμα: Διαθέσιμα ηλεκτρονικά τα τεύχη του Προτάγματος και του Μάγματος | Πολιτική ομάδα για την Αυτονομία

 16. Ο/Η varsamakos λέει:

  Παιδια τσεκαρετε λιγο το τευχος 4, δεν υπαρχει πιντιέφ στο λινκ.
  Ευχαρισταμε για το ηλεκτρονικο ανεβασμα.

 17. Ο/Η protagma λέει:

  Ναι, όντως το αργήσαμε αρκετά το ηλεκτρονικό ανέβασμα. Είχαμε και κάτι τεχνικά ζητήματα να επιλύσουμε. Οσον αφορά το τεύχος 4, θα το ανεβάσουμε στις γιορτές, όταν (ελπίζουμε) θα βγει το τεύχος 5. Λέμε γενικά να «καθυστερούμε» κατά ένα τεύχος την ηλεκτρονική ανάρτηση, αλλιώς δεν έχει νόημα ούτε να πληρώνουμε την εκτύπωση, ούτε να το πουλάμε σε βιβλιοπωλεία. Στο άμεσο μέλλον θα ανεβάσουμε και ξεχωριστά τα πιο σημαντικά κείμενα.

  Μήτσος.

 18. Ο/Η an λέει:

  Θα ανεβασετε ηλεκτρονικα το τευχος 5? Επισης ξερετε ποτε θα εκδοθει καινουργιο τευχος?

 19. Ο/Η protagma λέει:

  To καινούργιο τεύχος το ετοιμάζουμε. σε κανα μήνα, υπολογίζω, να το βγάλουμε.

  Θα ανεβάσουμε σε λίγες μέρες το 5 ηλεκτρινικά.

 20. Ο/Η Abellona λέει:

  γεια σας παιδια,
  ποτε υπολογιζετε να εκδοσετε το επομενο τευχος;
  ανυπομονουμε…

 21. Ο/Η Μανόλο λέει:

  Γεια σας,
  πότε να περιμένουμε το 11ο τεύχος

  • Ο/Η protagma λέει:

   Καλησπέρα και να μας συγχωρείς για την καθυστερημένη απάντηση.

   Το τεύχος θα πάει σίγουρα προς Μάιο μεριά, καθώς έχουν πέσει διάφορα, μιας κι ορισμένοι εξ ημών έχουμε βάλει μπρος και κάτι εκδοτικά, ανεξάρτητα από την ομάδα (θα υπάρξει όμως ενημέρωση και από εδώ σχετικά).

   Οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα βγάλουμε πριν το τεύχος τη δεύτερη μπροσούρα μας, μια γενική κριτική/αποτίμηση των πεπραγμένων και των ιδεών του αναρχικού Χώρου στην Ελλάδα. Ελπίζουμε να ‘χει βγει ως την Άνοιξη, ώστε να δουλέψουμε στη συνέχεια και το τεύχος.

 22. Ο/Η Μανόλο λέει:

  Παιδιά γεια σας,
  τι γίνεται με το καινούριο τεύχος του περιοδικού; Κοντεύει;

 23. Ο/Η protagma λέει:

  Κοντεύει. Υπολογίζουμε σε ένα μήνα περίπου να είναι στα βιβλιοπωλεία.

 24. Γεια σας.

  Προσπαθώ να κατεβάσω το 10ο τεύχος, αλλά πατώντας τη φωτογραφία του εξώφυλλου, απλά ανοίγει η φωτογραφία σε άλλο παράθυρο (μάλιστα πήρα το link από την αναφορά σε αυτό το άρθρο, που και πάλι δείχνει στη φωτογραφία κι όχι στο άρθρο: https://protagma.wordpress.com/2018/12/17/%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%ba%ce%af%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%bb%ce%ad%ce%ba%cf%89%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%cf%80/?fbclid=IwAR3isBMNv4uJjkyWpEpvPNzV2wyUbFWpLBShmySjCxIKl0VonK6yaVog5QA).

  Μπορείτε να μου δώσετε το σωστό link;

  • Ο/Η protagma λέει:

   Δεν έχουμε ανεβάσει ακόμη το τεύχος 10. Γι’ αυτό δεν υπάρχει το αρχείο. Όταν το ανεβάσουμε θα ενημερωθείτε με post.

 25. Ο/Η Abellona λέει:

  παιδιά… μας έχετε λέιψει… πού είστε; τί κάνετε; θα βγει επόμενο τεύχος; θα ήθελα πολύ να διαβάσω μια ανάλυση σας για την πανδημία. ή οτιδήποτε άλλο εδώ που τα λέμε!
  πότε να περιμένουμε νέα κείμενα;

 26. Ο/Η ΣΩΚΡΑΤΗΣ λέει:

  Πολύ καλή δουλειά παιδιά, συγχαρητήρια! Σας ανακάλυψα πρόσφατα. Μήπως μπορείτε να μου θυμίσετε που έχετε γράψει για το πως ερμηνεύετε εσείς την σύνηθη εχθρότητα που επιδεικνύουν αριστερές ομάδες ενάντια στους «μικροαστούς» ; Είμαι βέβαιος πως κάτι σχετικό είχα διαβάσει σε κάποιο από τα δοκίμια σας αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ που.

  • Ο/Η protagma λέει:

   Σ’ ευχαριστούμε για τα καλά λόγια, Σωκράτη! Έχουμε αναφερθεί κατά καιρούς στο ζήτημα, σε διάφορα Εντιτόριάλ μας. Η πιο πρόσφατη αναφορά είναι στο τελευταίο, 11ο τεύχος μας, στο κείμενό μας: «Μια ιστορία αποτίμηση του ελληνικού αναρχικού χώρου (μέρος α’)». Εκεί εξετάζουμε το ζήτημα σε σχέση με τη συγκρότηση της θεμελιώδους κοσμοθέασης των Ελλήνων αναρχικών, ωστόσο η ανάλυση αυτή εφαρμόζεται, τηρουμένων των αναλογιών, και για ένα κομμάτι της Αριστεράς (αν κι η Αριστερά δεν υπέφερε ποτέ από τα αντικοινωνικά σύνδρομα που συχνά χαρακτηρίζουν τάσεις της Αναρχίας).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s